23 octombrie 2021 - 10:49

Abuzuri semnalate la controalele in piete! Procese pentru unii, legume confiscate de la altii

Asociația Tinerilor Fermieri din Olt spune că toată săptămâna, producătorii care au vândut în Piaţa Zahana au ținut prețurile legumelor la un nivel normal, punând astfel presiune și pe comercianţi să nu ridice prețurile, așa cum am văzut prin alte pieţe sau magazine din ţară.

Florin Ciobanu, reprezentant al asociației menționează că „o echipă a IPJ Olt a controlat ,,evazioniştii” din sectorul de producători și a luat decizia de a confisca 20 kg de cartofi pe motivul că nu le-au fost prezentat ,,actele de proveniență”. Mai mult de atât, pot spune că a fost făcut și un abuz, deoarece din neatenție sau lipsă de experiență, organul de control a completat procesul-verbal cu datele unei persoane, dar a confiscat cartofii de la taraba vecină, producătorul nefiind în piață la momentul respectiv. Înțelegem perfect tematica de control și salutăm și pe această cale intențiile corecte ale IPJ Olt, care trebuie să-și facă datoria și să combată specula și evaziunea, dar dezaprobăm abuzul sau neatenția unor funcționari din orice instituție”, completează Florin Ciobanu.

Acesta spune că propune pe această cale, în numele producătorilor, ca în fiecare zi o echipă a IPJ Olt să supravegheze atent desfășurarea activităților comerciale din Piaţa Zahana și, de ce nu, și în celelalte pieţe, iar astfel producătorii, comercianții corecți și cumpărătorii nu vor avea de suferit în niciun fel, după cum conchide Florin Ciobanu.

Toată săptămâna, producătorii care vând în Piaţa Zahana au ținut prețurile legumelor la un nivel normal, punând astfel…

Publicată de Florin Ciobanu pe Sâmbătă, 21 martie 2020