17 octombrie 2021 - 12:38

COD GALBEN de ninsori! 15 județe sunt vizate de avertizarea meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ în sudul țării, valabil începând din această noapte, până joi dimineața. Avertizarea este valabilă în 15 județe: Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dol, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomița, Călărași, precum și în București.

Meteorologii mai avertizează că se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge până la 55 km/h la rafală. În unele zone se va depune un strat consistent de zăpadă.

Atenționarea Cod galben de ninsori, cu strat de zăpadă local consistent, este valabilă pentru intervalul 10 martie, ora 03:00 – 11 martie, ora 06:00.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea și amplificând senzația de frig.

Meteorologii mai anunță că vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri și joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8-10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.