26 ianuarie 2022 - 13:16

În România s-au creat CIREȘELE DE AUGUST, cu cea mai târzie coacere din Europa

În România au fost create cireșele cu cea mai târzie coacere din Europa, lucru care le face extrem de atractive pentru comercianţi şi consumatori.

Specialiștii de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură Iaşi au creat un soi de cireșe care se coace în luna august, pentru a ne putea bucura de gustul cireşelor proaspete şi aproape de toamnă, scrie adevărul.ro.

George, așa cum a fost denumit, este cel mai târziu soi de cireșe din Europa, care vine cu recolta când, practic, soiurile obișnuite au dispărut deja de pe tarabe.

CIreșele din acest soi sunt roşii şi alungite, de mărime mare, 6-8 grame, şi rezistente la crăpare. Pulpa se desprinde uşor de pe sâmbure, este suculentă şi are gust dulce, uşor acidulat.

„Secretul este rodul muncii staţiunii de patruzeci de ani. Am căutat în cele 28 de soiuri pe care le avem omologate şi brevetate să întregim, să lărgim cumva perioada de recoltare şi perioada de consum, pentru că este bine de ştiut: Europa nu are cireaşă mai mult de 45 – 50 – 60 de zile. Iar noi am venit cu acest soi. Suntem în luna august şi el este pe pom. Unul dintre bunicii lui George este un soi italian”, a declarat Iaşi Gelu Corneanu, directorul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Iaşi.  

Sursa foto: Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură Iaşi