Fără zahăr adăugat, fără conservanți, fără coloranți, fără aditivi, pregătit după o rețetă veche de peste un secol, magiunul argeșean fabricat la Topoloveni este primul produs românesc care a obținut atestatul de produs cu Indicație Geografică Protejată (IGP).
Însă magiunul a început să „strălucească” și mai tare după ce, la Bruxelles, a fost premiat ani la rând cu două stele Michelin pentru unicitate în ceea ce privește gustul, consistența, aroma, aspectul dar și alte caracteristici.
Recunoașterea calităților produsului a continuat. Așa se face că ATLASTASTE, o cunoscută platformă cu specific culinar care analizează gastonomia mondială, axată în special pe mâncăruri tradiționale, a clasat Magiunul de prune Topoloveni pe primul loc în topul celor mai bune gemuri din lume, titlu pe care l a păstrat ani la rând.
„Am fost foarte plăcut surpinși când am văzut că ATLASTASTE ne-a calificat de trei ori, în trei ani consecutiv ca fiind cel mai bun gem din lume. De altfel ținta noastră este să se vorbească în lume despre valorile României, iar noi, ca stat, avem și foarte multe lucruri bune”, ne a spus Bibiana Stanciulov, directorul general al unității producătoare.
Magiunul argeșean este recunoscut ca fiind cel mai bun gem și pe plan intern, atâta vreme cât firma producătoare este acreditată de mulți ani ca furnizor al Casei Regale.