28 mai 2022 - 14:43

Ce se intampla cu localitatile in pericol de carantinare, din cauza COVID-19

După ce în ultimele zile numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a crescut alarmant în mai multe zone ale țării, s-a vehiculat tot mai mult ideea de carantinare a mai multor localități. Din păcate și județul Argeș ocupă un loc fruntaș în acest trist clasament, iar numărul localităților asupra cărora plana acest pericol a fost într-o dinamică accelerată, ca urmare a creșterii îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri.

După o analiză minuțioasă și în urma discuțiilor purtate cu edilii șefi ai acestor localități, reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Emanuel Soare, a trimis către presă un comunicat prin care face unele clarificări.

”Nu avem în acest moment date care să ne conducă spre adoptatrea ultimei soluții -carantinarea. Mâine, vom organiza ședința CJSU și vom discuta ce măsuri suplimentare vom adopta. Nu este contextul creat pentru carantinarea vreunei localități din Argeș. Răspândirea este comunitară, pe întreg teritoriul județului. Sunt anumite localități care erau pe o listă scurtă, dar trendul este descendent sau sunt focare identificate în centre de asistență socială”, a mai spus prefectul de Argeș.

Tot în comunicatul instituției se mai fac unele precizări referitoare la condițiile ce trebuie îndeplinite simultan pentru ca o astfel de decizie ultimativă să fie adoptată.

”Din analizele preliminare, în acest moment nicio localitate nu îndeplinește toate criteriile pentru caranatinare”. mai spune Emanuel Soare.

Reamintim că, pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, în unele zone din țară au fost impuse deja anumite măsuri restrictive, iar în anumite localități se discută despre o nouă intrare în carantină. În județul Iași, spre exemplu, se va purta mască chiar și în stradă sau alte locuri deschise, acolo unde spațiile sunt aglomerate și se va face dezinfecție zilnic în piețe. Primăria Municipiului Iași a luat această decizie după ce au fost identificate numeroase infectări cu virusul COVID-19.

Corespondent AGRO TV Argeș: Elena Picu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.