16 iunie 2021 - 11:33

Noi RESTRICȚII in pietele agroalimentare. Masurile OBLIGATORII de respectat

Noi restricții au fost impuse în pietele agroalimentare din județul Iași! Se va purta mască chiar și în stradă sau alte locuri deschise, acolo unde spațiile sunt aglomerate și se va face dezinfecție zilnic în piețe. Primăria Municipiului Iași a luat această decizie după ce au fosst identificate un număr mare de infectări cu virusul COVID-19.
 
Restricțiile prevăd ca accesul cumpărătorilor în piețe trebuie să se facă în mod organizat, în fluxuri de intrare / ieșire, în limita a cel mult 100 de persoane în același timp, după verificarea temperaturii corporale și doar cu mască de protecție.
 
Vânzătorii trebuie să poarte mască și mănuși de protecție, iar marfa trebuie să fie acoperită cu protecție transparentă. 
 
O altă măsură obligatorie este ca fiecare tarabă trebuie să fie dotată cu materiale dezinfectante. 
 
Servirea mărfurilor va fi făcută numai de către comercianți. Se interzice atingerea mărfurilor de către cumpărători. Persoanele care nu respectă aceste reguli vor fi evacuate.
 
Poliția Locală Iași a intensificat controalele la supermarketuri și terase, în vederea verificării respectării măsurilor și condițiilor de protecție sanitară și distanțare socială.
 
Măsurile sunt aceleași ca în perioada stării de urgență cu excepția declarației pe propria răspundere.
 
Tinând cont de contextul epidemiologic actual şi de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populaţiei, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi reaminteşte principalele măsuri care trebuie respectate: purtarea măştii în spaţii închise, păstrarea distanţării fizice, igienizarea frecventă a mâinilor şi evitarea aglomeraţiilor. De asemenea, este necesară respectarea cu stricteţe a măsurii de izolare la domiciliu, atunci când ancheta epidemiologică impune acest lucru.
 
Prin acest apel, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă tuturor cetaţenilor să trateze cu maximă seriozitate pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus, să semnaleze către autorităţi cazurile în care sunt încălcate normele sanitare şi să îndemne celelalte persoane să respecte toate măsurile de protecţie.
 
Pentru a fructifica întreaga munca depusă până în prezent de cadrele medicale si de toate autoritaţile implicate în gestionarea pandemiei şi în limitarea răspândirii noului coronavirus, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi consideră că este necesar să respectam regulile de protecţie pentru sănătatea şi siguranţa noastră şi în special pentru ai proteja pe cei din jurul nostru.
 
 
Autor: Daria Diaconiuc

Comments are closed.