Ce le-a promis ministrul Florin Barbu fermierilor înainte de protestele din 27 mai

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, n-are parte de o campanie electorală prea liniștită după ce mai multe asociații de fermieri s-au arătat hotărâte să iasă la protest luni, 27 mai, în Capitală și în mai multe județe.

În acest context, Florin Barbu a avut miercuri, 22 mai 2024, la sediul MADR, o întâlnire cu reprezentanții principalelor forme asociative din sectorul vegetal, pentru a discuta provocările cu care se confruntă fermierii, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii remis joi redacției AgroTV.

În cadrul ședinței au fost abordate diferite probleme precum managementul riscului, derogarea la neonicotinoide, accesul la creditare, Legea arendei, investițiile în infrastructura de irigații, reorganizarea MADR și a instituțiilor subordonate, reglementarea sistemului antigrindină – unul dintre principalele puncte aflate pe lista revendicărilor fermierilor la anunțatele proteste, etichetarea produselor agroalimentare sau digitalizarea în agricultură.

Ministrul Florin Barbu a făcut o trecere în revistă a revendicărilor fermierilor din perioada protestelor de la începutul anului, analizând stadiul de implementare a fiecărei solicitări și stabilind etapele ce urmează a fi parcurse pentru finalizarea tuturor obiectivelor asumate prin procesul verbal.

Florin Barbu a dat asigurări fermierilor că va continua să susțină la Consiliul de miniștri de la Bruxelles creșterea bugetului Politicii Agricole Comune și a nivelului plăților directe, simplificarea condiționalităților de mediu, având în vedere contextul economic dificil, eligibilitatea achiziției animalelor de reproducție și continuarea derogării la neonicotinoide.

La finalul întâlnirii, ministrul agriculturii i-a asigurat pe reprezentanții mediului asociativ de sprijinul său și al MADR, precizând că dialogul cu fermierii oferă posibilitatea Ministerului Agriculturii să elaboreze și să implementeze programe și strategii benefice pentru agricultura din România. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole