CAZ DE ANTRAX ȘI LA O BOVINĂ DIN JUDEȚUL BOTOȘANI

Prezența antraxului la o bovină din satul Flondora – comuna Manoleasa a fost confirmată de analizele de laborator, a anunțat, miercuri, șeful Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani, Minodora Vasiliu.

Potrivit acesteia, analizele confirmă existența infecției la un animal ce murise și care ar fi transmis boala proprietarului acestuia.

AGRO-TV.RO, AUDIENȚĂ DE PATRU ORI MAI MARE DE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN

„În acest moment, nu mai este suspiciune, ci confirmare. Confirmare apare în momentul în care există un buletin de analiză, iar noi avem acum un buletin de analiză. Asta nu schimbă datele problemei, pentru că noi am tratat până acum cazul ca și cum ar fi fost o confirmare”, a afirmat Vasiliu.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

Medicii veterinari au avut suspiciune și la o altă bovină, însă rezultatele analizelor de laborator au infirmat existența antraxului.

Două persoane, un bărbat de 46 de ani și fiica acestuia de 16 ani, din satul Flondora — comuna Manoleasa sunt suspectate că s-au îmbolnăvit cu antrax, după ce ar fi intrat în contact cu o bovină despre care se credea că ar fi fost purtătoare a acestei infecții.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Suspiciunile au apărut după ce bărbatul a ajuns la spital, unde prezenta simptomele specifice antraxului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au deplasat, luni după-amiază, la Flondora, pentru a lua primele măsuri pentru astfel de cazuri, prelevând probe atât de la animalul mort, cât și de la celelalte 22 de bovine pe care bărbatul suspectat de antrax le are în gospodărie.

Ultimele două cazuri de antrax au fost înregistrate în județul Botoșani în anul 2009

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole