Câte cereale a exportat Ucraina în noul sezon agricol

Până acum, în sezonul iulie 2022/iunie 2023, Ucraina a exportat aproape 23,6 milioane de tone de cereale, în scădere cu 29,6% faţă de cele 33,5 milioane de tone livrate peste hotare în acelaşi stadiu al sezonului precedent, arată datele publicate luni de ministerul ucrainean al agriculturii, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Mai exact, Ucraina a exportat până acum aproximativ 8,6 milioane de tone de grâu, 13,3 milioane de tone de porumb şi 1,7 milioane de tone de orz, conform datelor ministerului ucrainean al agriculturii.

După invazia din Ucraina, Rusia a instituit o blocadă asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră, însă acestea au fost deblocate la finalul lunii iulie, conform acordului dintre Moscova şi Kiev, intermediat de ONU.

Guvernul de la Kiev se aşteaptă în 2022 la o recoltă de aproximativ 51 milioane de tone de cereale, în scădere faţă de nivelul record de 86 milioane de tone în 2021, din cauza randamentelor mai scăzute şi a pierderii de teritorii. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole