Ca în fiecare an, primele roșii românești care au ieșit pe piață anul acesta i-au speriat pe cumpărători. Nu din cauza calității lor, ci din cauza prețurilor extrem de mari, care au depășit 50 de lei/kg la acel moment. Ușor-ușor, însă, prețul a început să scadă, iar pe măsură ce mai mulți producători încep să inunde piața cu marfă, prețul se duce tot mai jos.
Potrivit lui Daniel Voicu, fermier din județul Olt, care nu a ieșit pe piață cu tomate timpurii, prețurile din acest început de sezon sunt normale, având în vedere costurile extrem de mari pentru fermierii care aleg să producă roșii atât de devreme. În același timp, legumicultorul susține că prețul va scădea până undeva în jurul valorii de 4 lei/kg în vârful sezonului, un preț care le va permite producătorilor să-și acopere cheltuielile.
”Când vom ieși noi pe piață, cred că prețul la roșii va fi undeva în jur de 4 lei/kg, ceea ce nu este un preț rău pentru acel moment; 4 lei/kg la angro. (…) Oamenii se sperie de prețurile actuale, dar să știți că și cheltuielile sunt foarte mari. Ca să poți să scoți roșii acum, la începutul lunii mai sau mai înainte, la sfârșitul lunii aprilie, sunt costuri exagerat de mari”, a precizat Daniel Voicu într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ghinea.