29 noiembrie 2021 - 23:20

Cât costă înfiinţarea unei ferme de găini ouătoare în free-range

gaini_curteConstantin Botezatu, un tânăr de 33 de ani absolvent de Ştiinţe Politice, şi-a îndeplinit un vis mai vechi şi a înfiinţat împreună cu prietena lui, Oana, o fermă de găini ouătoare crescute în mod tradiţional  (în aer liber sau free-range), din dragoste pentru animale şi a traiului la ţară, în care au investit la început 35.000 de euro.

„Dorinţa de a înfiinţa o fermă era de mult în sufletul meu, încă de prin liceu îmi doream să fac o fermă de struţi – idee care stârnea amuzament în rândul prietenilor mei pe atunci. Am crescut înconjurat de animalele din gospodăria bunicilor şi mi se părea firească ideea unei ferme. Şi prietena mea a copilărit la fermă, având ambii părinţi ingineri agronomi, ne-a mărturisit Constantin Botezatu.

Cei doi au optat pentru acest tip de creştere întrucât este cel mai firesc mod în care păsările se pot dezvolta normal şi sănătos, dar şi pentru că tot mai mulţi consumatori europeni se îndreaptă spre consumul de ouă şi păsări produse, respectiv crescute astfel.

„Considerăm că toate animalele, nu doar găinile, ar trebui să trăiască în elementul lor, să poată să iasă afară, să se bucure de soare şi de iarbă, să-şi manifeste comportamentul natural”, a spus tânărul fermier. (Integral pe agroazi.ro)