Când va fi disponibil vaccinul pentru pesta porcină africană

După ce pesta porcină africană (PPA) a provocat pagube imense la nivelul fermelor din întreaga țară, cercetătorii lucrează din greu la dezvoltarea unui vaccin care să pună capăt acestei boli. În această luptă sunt implicate activ și autoritățile din România.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) este implicată în mai multe proiecte de acest gen și speră ca în scurt timp să poată să pună pe piață un astfel de vaccin.

”Studiile privind obținerea și punerea pe piață a unui vaccin pentru pesta porcină africană este o provocare pentru Uniunea Europeană, pentru alte țări dezvoltate. Mulți specialiști sunt angrenați în această luptă contra cronometru, din păcate durează de foarte mult timp.

Capacitatea și implicarea UE în acest domeniu este maximă. Sper ca într-o perioadă foarte scurtă să avem această armă, această posibilitate de a vaccina, nu numai în România, dar și la nivelul Uniunii Europene”, a precizat Ioan Oleleu, vicepreședinte ANSVSA, în cadrul expo-conferinței Meat Milk.

De altfel, în luna martie a acestui an, președintele ANSVSA, Alexandru Boci, anunța pentru AGRO TV că un astfel de vaccin urmează să fie adus în România și testat de către Institutul Cantacuzino.

Specialiștii ANSVSA susțin că sunt la curent cu toate noutățile în domeniu, iar în momentul în care va exista un vaccin sigur pentru a fi utilizat la scară largă, România va fi printre primele țări care va beneficia de acesta.

- Publicitate -

”Suntem implicați în mai multe proiecte de cercetare, atât la nivel de specialiști, medici veterinari care lucrează în teritoriu, dar foarte important, prin specialiștii de la Institutul de Diagnostic și Sănătate a Animalelor, un institut care este recunoscut la nivel european și internațional. Suntem la curent cu ultimele descoperiri, ultimele tendințe în domeniu și pot să vă asigur că vom fi printre primele țări, atunci când această decizie se va lua la nivel de experți ai Uniunii Europene”, a mai subliniat Ioan Oleleu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole