Vaccinul pentru eradicarea pestei porcine africane ajunge în România

Pesta porcină africană (PPA) a decimat efectivele de porci din România și a dus la un adevărat colaps al acestei industrii, însă situația s-ar putea schimba în curând. Pe lângă măsurile adoptate pentru limitarea răspândirii acestei boli, se pare că țara noastră va testa, în curând, un vaccin pentru eradicarea PPA.

”Este o pură realitate, nu este un mit. Vaccinul urmează să fie adus în România, se vor face teste împreună cu Institutul Cantacuzino, încercăm să dezvoltăm și să testăm acest vaccin și apoi să îl punem pe piață”, a precizat președintele ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ghinea.

Totodată, șeful ANSVSA a precizat să situația în ceea ce privește focarele de PPA din România s-a îmbunătățit mult în ultimii doi ani, iar țara noastră nu se mai află în fruntea clasamentelor negative la acest capitol.

”Din punct de vedere al pestei porcine africane, cât și al gripei aviare, avem o stabilitate. Spun acest lucru pentru că îmi permit să fac o comparație. În noiembrie 2021, pe teritoriul României erau 1.660 de focare și aproximativ 80 de ferme afectate. De la începutul anului 2022 până în prezent, au fost afectate aproximativ 6 sau 7 ferme, iar astăzi numărul focarelor de pestă porcină africană este unul destul de mic din punctul meu de vedere, aproximativ 17-18 focare și o singură fermă afectată.

Reușim să ridicăm fruntea, pentru că în delegațiile mele externe lunare către Bruxelles, observăm că nu mai suntem pe primele locuri la așa nu în ceea ce privește pesta porcină africană”, a mai precizat Alexandru Bociu pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole