29 septembrie 2021 - 03:55

Atentie, toata lumea face aceasta greseala! Cand si cum se taie trandafirii?

Una dintre florile preferate și recunoscute drept simbol al iubirii mai ales dacă sunt de culoare roșie, este în această perioadă foarte generoasă la înflorire. Tocmai pentru că trandafirul preferă temperaturile moderate caracteristice toamnei. După ce florile s-au scuturat ca orice altă plantă de grădină și trandafirii au nevoie de unele lucrări care să îi ajute să traverseze cu bine anotimpul rece.

Gheorghe Vasile, floricultor recunoscut pentru pasiunea și dragostea sa pentru acești adevărați mesageri ai sentimentelor noastre, spune că experiența l-a învățat când, cum și  ce lucrări să facă toamna in cultura de trandafiri pentru a avea plante roditoare și în anul următor.

”Mulți zic că tăierile de întinerire se fac toamna. Nu! De ce? Pentru că gerul năprasnic face ca trandafirii proaspăt tăiați să degere. Eu îi sap  adânc și îi mușuroiesc, cât să fie acoperiți cam 20-25 cm deasupra solului, nu pun nici frunze peste ei, nu îi înfășor în hârtie, îi las așa cum rămân toamna. în primăvară îndepărtez lăstarii bătrâni și îi tai la trei frunzulițe doar pe cei tineri. Așa ei vor forma mugurași la fiecare frunză care îmi vor da lăstari noi și voi avea productivitate bună”, spune Gheorghe Vasile , floricultor argeșean.

Autor: Elena Picu