Cand se plateste avansul APIA? Anuntul lui Adrian Oros

Răspunsul de la Comisia Europeană în ceea ce privește avansul APIA întârzie să apară! Potrivit ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, Ministerul încă așteaptă răspunsul oficialilor de la Bruxelles pentru a putea plăti mai devreme avansul către fermierii români. Acesta spune că au fost trimise deja două cereri către Comisie, însă răspunsul se lasă așteptat.

”La rectificarea bugetară, pentru că am primit 3,45 milioane de lei, am pus deoparte pentru plata avansurilor 2,8 miliarde lei. (…) Am făcut două cereri la Comisia Europeană, una în martie, chiar la începutul pandemiei, prin care nu numai noi, mai multe țări din estul Uniunii Europene am cerut ca anul acesta să dăm aceste subvenții mai devreme, avansul de la subvenții mai devreme. De ce? Pentru că era necesar pentru ei, dar și pentru că banii îi dăm de la bugetul național și indiferent că-i dăm în 15 septembrie sau că-i dăm în 16 octombrie, care este data oficială, rambursarea banilor de la Bruxelles vine tot la începutului lui ianuarie. N-am primit oficial niciun răspuns. Am făcut o a doua scrisoare la finele lunii iulie, n-am primit răspuns”, a precizat Adrian Oros într-o conferință de presă susținută la Buzău.

Șeful MADR i-a transmis intenția de a acorda mai devreme avansul APIA și comisarului european pe agricultură, Janusz Wojciechowsk, la întâlnirea acestora din Germania, de săptămâna trecută.

”Săptămâna trecută am avut o întâlnire la Koblenz cu toți miniștrii Agriculturii la care a participat și comisarul și i-am cerut același lucru, și nu numai eu, mai mulți miniștri, să primim un răspuns oficial ca să putem face aceste plăți mai devreme, pentru că banii sunt. Nu am primit acest răspuns. În 21 voi fi din nou la Bruxelles la întâlnirea lunară cu miniștrii Agriculturii. Una din principalele probleme pe care o să le susțin va fi aceasta, pentru că fermierii doresc ca acest lucru să-l facem cât mai repede”, a mai precizat Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole