Avansul APIA va fi platit mai devreme! Anuntul Ministrului Agriculturii

Vești bune pentru fermierii români! Avansul APIA va fi plătit mai devreme, susține ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros. Într-o conferință de presă susținută în județul Sibiu, acesta i-a anunțat pe fermierii din zonă că ministerul dispune de fondurile necesare pentru a plăti avansul subvențiilor mai devreme decât data stabilită inițial, cea de 16 octombrie.

”Legat de despăgubiri, la rectificarea de buget, Ministerul Agriculturii a primit cea mai mare alocare. Peste 3,4 miliarde lei au fost distribuiţi către Ministerul Agriculturii, banii care ne sunt suficienţi ca să facem trei lucruri: să ne continuăm activitatea şi toate programele aflate în desfăşurare, să oferim despăgubirile pentru secetă, unde am alocat 850 de milioane de lei, să plătim avansul la subvenţiile din campania 2020 şi vrem să facem acest lucru mai devreme. În mod tradiţional avansul se plătea începând din 16 octombrie. Noi anul acesta o să plătim aceste avansuri mai devreme”, a precizat ministrul agriculturii.

Anunțul șefului MADR vine după ce, într-o ședință de Guvern de săptămâna trecută, secretarul de stat George Scarlat l-a informat pe premierul Ludovic Orban că oficialii de la Bruxelles au respins cererea României de a plăti mai devreme avansul APIA

”Am făcut solicitare în acest sens. Nu s-a aprobat încâ niciunui stat membru, motivat de faptul că în regulament este stipulat faptul că va trebui să mergem pe cursul euro stabilit la 30 septembrie. Încercăm, în acest sens, să vedem dacă obținem o derogare, pentru că există riscul ca anumite sume să fie dezangajate”, spunea secretarul de stat George Scarlat în urmă cu câteva zile.

Premierul României i-a transmis oficialului MADR că se poate găsi o soluție pentru a plăti mai repede avansul APIA, întrucât fermierii au nevoie de acești bani urgent. Rămâne de văzut ce soluții se vor găsi în acest sens și când vor fi virați banii în conturile fermierilor. AGRO TV vă va ține la curent cu toate informațiile legate de plățile care vor fi făcute în această perioadă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole