16 mai 2022 - 09:13

Cand o zbura… vaca! Un fermier si-a coborat animalul ranit de pe munte cu elicopterul

Am auzit cu toții de expresia ”când o zbura porcul”, însă o scenă petrecută zilele trecute în Elveția părea, până acum, la fel de imposibilă. Se știe că elvețienii iubesc mult vaca, animal pe care îl consideră chiar un simbol național și pe care îl vedem pe ambalaje sau în reclame. Grija lor pentru acest animal, însă, poate merge uneori până la cote mult mai înalte decât am fi crezut.

Tocmai de aceea, un fermier elvețian a folosit un mijloc de transport mai puțin obișnuit pentru a-și coborî de pe munte una dintre vaci – elicopterul. Crescătorul de bovine a fost nevoit să recurgă la această metodă deoarece vaca lui a suferit de niște probleme medicale. Conform spuselor lui, aceasta șchiopăta de mai bine de o lună, iar deși în prezent totul părea că revenise la normal, fermierul n-a vrut să riște să o accidenteze din nou.

”Unele vaci suferă accidente minore în Alpi, în timpul verii. Vaca mea se rănise. Nu puteam s-o diagnostichez cu ultrasunete pe munte. Șchiopăta de o lună. Acum e bine din nou, dar ca să nu se accidenteze iarăși la coborârea din Alpi, am coborât-o cu elicopterul”, a declarat Ambros Arnold, crescătorul de bovine elvețian.

Nu este prima oară când se recurge la astfel de metode pentru a salva animalele aflate la ananghie. În 2012, un cal din California a trebuit să fie salvat cu elicopterul după ce a rămas împotmolit în nămol vreme de câteva ore. Autoritățile din Los Angeles s-au mobilizat atunci cu echipaje de intervenție, iar pompierii au pus la dispoziție elicopterul de intervenții pentru a salva animalul blocat.  

Cow airlifted by helicopter in Swiss Alps

WHEN COWS FLY: A Swiss farmer decided to use a helicopter to airlift one of his beloved bovines down the mountain. The farmer says the cow had been walking with a limp and he didn't want to risk further injury to the animal. https://abcn.ws/326pbqG

Publicată de ABC News pe Marţi, 18 august 2020

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.