A venit si momentul cand zboara porcul! SOLUTIA unei companii de transport in pandemie

Din cauza restricțiilor de circulație impuse de pandemia de coronavirus, sectorul aviaţiei comerciale a fost grav afectat. Cu toate acestea o companie de transport aerian de marfă deţinută de omul de afaceri rus Alexey Isaykin a zburat cu avioanele pline, scrie Bloomberg.

Soluția găsită de miliardarul rus constă în transportarea porcilor în China. Pe parcusul acestui an, compania Volga-Dnepr Group a transportat peste 3.000 de porci de prăsilă din Franţa până în China. Animalele transportate pe o distanţă de aproximativ 10.400 de kilometri într-un avion de marfă Boeing 747 sunt destinate să refacă efectivele pe cea mai mare piaţă a cărnii de porc din lume, afectată de pesta porcină africană.

Măsurile destinate limitării răspândirii coronavirusului au amplificat problemele în aprovizionarea cu carne de porc şi au accelerat încercările destinate refacerii efectivelor interne. În primele patru luni ale acestui an, China a importat 254.533 de tone de carne de porc numai din SUA, care a trecut în faţa Europei devenind cel mai mare furnizor de carne de porc al Chinei. Comparativ, pe întreaga perioadă a anului 2019 China a importat 245.000 de tone de carne de porc.
„Industria globală a aviaţiei trece prin cea mai dificilă perioadă înregistrată vreodată însă pentru transportatorii cargo cum suntem noi aceasta este o şansă. Anterior, mai mult de jumătate din marfă era transportată în compartimentele de bagaje ale avioanelor de pasageri. Odată cu dispariţia acestei oferte de pe piaţă, cererea pentru companiile aeriene cargo a explodat, iar preţurile s-au dublat”, spune Alexey Isaykin.
În primele patru luni ale acestui an, cifra de afaceri a Volga-Dnepr a crescut cu 32%, până la 630 milioane de dolari. Compania Volga-Dnepr Group transportă şi măşti, combinezoane, echipamente medicale şi chiar şi vehicule pentru dezinfectarea străzilor în ţări precum Rusia, Franţa şi Germania.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole