Bursa cerealelor. Grâul continuă să piardă teren

Bursa cerealelor: condițiile climatice țin sus prețurile la porumb și soia, în timp ce grâul se duce la vale din cauza ploilor din Vestul Americii și al concurenței ruse.

Bursa de la Chicago a încheiat săptămâna în dezordine, cu o tendința de devalorizare a grâului în timp ce porumbul și soia au avut cotații ceva mai bune. 

Condițiile de creștere a plantațiilor din Argentina rămân la fel de îngrijorătoare, iar Bursa de Mărfuri din Buenos Aires și-a redus cu 3 puncte ratingurile „de la bun la excelent”, la porumb (6%, față de 22%, anul trecut în aceeași perioadă) în timp ce ratingurile la soia au coborât cu un punct.

In Brazilia, o climă ceva mai favorabilă a permis o creștere a recoltelor de soia dar și accelerarea celui de-al doilea val de semănături la porumb, în ultimele zile.

Grâul de iarnă din Statele Unite a beneficiat, de asemenea, de ploi bune în ultimele două săptămâni, iar prognozele meteo pe șapte zile anticipează precipitații suplimentare.

Presiunea din ultimele zile din Rusia continuă să scadă prețurile mondiale la grâu.

Preturile de la Bursa cerealelor americane

La încheierea de la Chicago, grâul SRW pentru mai 2023 a scăzut cu 4,0 c$/bushel, fiind cotat la 7,09 dolari/bushel.

Contractele futures pe porumb din mai 2023 au crescut cu 6,0 c$/bushel, vânzând-se cu 6,4 USD/bushel.

Soia cu livrarea în mai 2023 a crescut cu 9,5 c$/bushel, ajungând în final la 15,19 $/bushel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole