Botănoiu (AFR): ”Mandatul ministrului Oros, o perioadă neidentificată, fără niciun rezultat”

Chiar dacă Adrian Oros și-a încheiat deja de câteva săptămâni mandatul din fruntea Ministerului Agriculturii, criticile la adresa prestației sale încă își mai fac loc în spațiul public. Fermierii sunt supărați pe faptul că ei vor fi cei care trebuie să deconteze lipsa politicilor publice pentru acest sector din ultimii doi ani, susține președintele Asociației Fermierilor din România (AFR), Daniel Botănoiu.

Într-un dialog cu realizatorul Ovidiu Ghinea în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, Botănoiu a continuat seria de atacuri din ultima vreme la adresa fostului șef de la MADR.

”A fost un an greu. Strict din punct de vedere al agricultorilor, nu e spectaculos, pentru că agricultorul a vândut grâul cu 70-80 de bani, îngrășămintele au crescut de patru ori, de la 900 de lei au ajuns la peste 4000 de lei, a crescut prețul la gaz, la energie. Colac peste pupăză, efectul managementului celor doi ani ai domnului Oros. Au venit negocierile cu Planul Național Strategic, nu mai discutăm de PNRR, că nu avem nimic acolo; e ceva ce nu poate fi explicat.

Exact cum spunea Jacques Delors (fost președinte al Comisiei Europene n.r.) despre Uniunea Europeană că este obiect neidentificat, așa s-a explicat și mandatul ministrului Oros – o perioadă neidentificată, fără niciun rezultat, fără nicio politică publică care să îți permită dezvoltarea. Pe de altă parte, ce este îngrijorător este faptul că producătorii și consumatorii plătesc toate aceste decizii”, a precizat Botănoiu.

De altfel, președintele AFR mai spusese cu doar câteva zile în urmă că lipsa de comunicare şi dialog a fostei conduceri de la MADR cu producătorii, procesatorii, cu lanţul întreg de la producţie până la consumator a făcut ca toate programele derulate în 2021 să fie ineficiente. Puteți citi declarațiile complete AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole