Președintele Ilie Bolojan a promulgat noua lege referitoare la exploatarea pajiștilor permanente

exploatarea pajiștilor permanente

Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a semnat marți, 25 martie 2025, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 10 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 (PL-x 644/18.11.2024), informează Administrația Prezidențială.

Noul act normativ prevede următoarele:

„Art. I. – La articolul 10 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 267 din 13 mai 2013, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 86/2014, cu modificările şi completările ulterioare, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

«Art. 10. – (1) În vederea accesării fondurilor europene aferente plăţilor pe suprafaţă, utilizatorii de pajişti, persoane fizice şi juridice, în calitate de proprietari şi/sau deţinători legali ai dreptului de utilizare a terenului, au obligaţia ca anual să asigure încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha în perioada de păşunat.»

Art. II. – Aplicarea amenajamentelor pastorale prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 86/2014, cu modificările şi completările ulterioare, precum și cu modificarea adusă prin prezenta lege, este obligatorie începând cu 1 ianuarie 2026.”

Te-ar mai putea interesa: Semnal de alarmă pentru crescătorii de animale! Ce se întâmplă cu pășunile
Picture of Ciprian Voinea
Ciprian Voinea

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 răspunsuri

  1. Să se împartă pășunea la crescătorii de animale,la toți cei care dețin animale și la cei care au un nr mai mic de animale, primesc doar unii cu sutele de hectare și încasează doar banii și nu curăță o palmă de pășune,e totul numai spini,nu mai poți să treci peste izlazuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.