Bihor: Livadă superintensivă de meri și peri, unică în țară

mereUn tânăr bihorean de doar 24 de ani din satul Hidișelul de Sus, Francesco Tommasi, a înființat, pe o suprafață de 20.000 de metri pătrați, o livadă superintensivă de măr și păr cu o densitate de plantare de peste 6.000 de pomi la hectar, unică în țară.
Distanța dintre pomi este de numai 30 de centimetri pe rând și de 2,8 — 3 metri între rânduri. Un record, spun specialiștii, în condițiile în care nicio livadă superintensivă din România nu depășește 3.200 de pomi plantați pe un hectar.
Absolvent al Facultății de Științe Economice din Oradea, secția Management, master Afaceri Internaționale, Francesco Tommasi este și student în anul trei la Horticultură. Din pasiunea pe care susține că și-a descoperit-o recent. Cu toate că tatăl său, Novello, un italian de meserie constructor, căsătorit în 1990 cu Otilia, o româncă din Hidișelul de Sus, pretinde că tânărului i-a plăcut de mic agricultura.
În timpul vacanțelor petrecute în Italia, el a fost fascinat de culturile unor experimentați horticultori din peninsulă.
Așa s-a născut livada superintensivă din spatele casei din Hidișel. Materialul săditor l-a adus direct din Italia, iar pe cele două hectare de teren a plantat trei soiuri de mere și unul de pere. (Integral pe AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole