Bancă de gene Buzău – Suceava

Aflat în vizită la Buzău, ministrul agriculturii Adrian Oros a evocat în cursul dimineţii proiectul înfiintării unei bănci de gene gestionate în tandem: Buzău – Suceava.

MADR asteaptă în prezent avizul mediului academic în privinţa înfiinţării unei bănci de gene.

Banca de gene este o instituţie a mileniului 3, capabilă să pună pe harta știinţifică România. Și, desigur, să pună la dispoziţia cercetării, la dispoziţia fermierilor și doritorilor resursele pe care le are, dar în condiţii de siguranţă.

MADR nu exclude înfiinţarea acestei bănci de gene, dar trebuie sa găsească o soluţie de colaborare, de integrare și de lucru impreună cu instituţia similară de la Suceava.

Ar fi de limpezit misiunea instituţiei duale cu sedii la Buzău si Suceava, care este de a conserva seminţele pe termen mediu și lung, de a păstra resursele genetice pe termen și de le cunoaște la nivel de genă.

România deţine resurse genetice, și cu o bancă de gene acreditată internaţional am putea arăta lumii că noi cunoastem aceste resurse la nivel de genă. Și că știm să le utilizăm nu doar în cercetare dar și să le valorificăm în producţie, cu misiunea principală de a le păstra în conditii de siguranţă pe termen mediu și lung.

Intr-un articol foarte recent pe Agro TV vă prezentam conceptul unei banci de date și alte informaţii conexe explicate de unul din experţii români în domeniu, Costel Vânătoru.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole