AZI, de la APIA: Aproape 62 de milioane de euro, plăți finale, au plecat către fermieri!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2022, se anunță într-un comunicat al Agenției remis, miercuri, redacției AgroTV.

Potrivit APIA, până la acest moment s-au autorizat la plată un număr de 56.643 fermieri cu suma totală de 61.988.981 euro, din care 57.267.717 euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), 3.935.996 euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și 785.268 euro – cofinanțare de la Bugetul Național (BN1).

Plăţile pentru schemele finanțate din FEGA și FEADR se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9490 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

„APIA va continua efectuarea plăților aferente Campaniei 2022 în același ritm susținut, astfel încât toți beneficiarii să primească în timp util banii cuveniți”, se mai arată în comunicatul citat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole