”Avem nevoie de un ministru precum Decebal Traian Remeș, altfel nu ieșim la liman”

Odată cu încheierea alegerilor parlamentare, au început jocurile pentru formarea unui nou Guvern și, implicit, pentru desemnarea noilor miniștri. În ceea ce privește Ministerul Agriculturii, există mai multe nume vehiculate în spațiul public, fiecare cu plusurile și minusurile sale. Multe voci din rândul fermierilor îl aduc în discuție pe regretatul Decebal Traian Remeș, fost ministru al agriculturii, și spun că viitorul șef de la MADR ar trebui să i se asemene, pentru ca agricultura românească să o ia pe calea cea bună.

”Am impresia că acești guvernanți nu au niciun interes să ne ajute pe noi, fermierii. (…) După părerea mea, ministrul agriculturii trebuie să fie politic, trebuie să aibă capacitatea să știe să-și aleagă colaboratorii, în special secretarii de stat, care trebuie să fie băieți deștepți și să aibă cunoștințe în domeniu. Dar el, dacă nu are susținerea partidului care guvernează, dacă nu are susținea ministrului de finanțe, nu poate să facă nimic. Decebal Traian Remeș n-a fost agronom, a fost finanțist, iar în 2007 a salvat fermierii din toată România”, a subliniat fermierul Vasile Paraschiv în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”.

Nu este singurul fermier cu această părere. În emisiunea moderată de Ovidiu Ghinea, un alt fermier și-a exprimat un punct de vedere similar, susținând că Decebal Traian Remeș a fost cel mai bun ministru al agriculturii pe care l-a avut România.

”A fost cel mai bun ministru al agriculturii pe care l-am avut. A fost singurul care a ajutat efectiv și care a știut să ia măsuri bune pentru fermieri. Dacă mai avem un ministru de curajul și abnegația lui Decebal Traian Remeș, ieșim la liman. Dar un ministru care doar așteaptă să i se întâmple, nu va face nimic. Eu, dacă aș fi ministru al agriculturii, la prima oră a dimineții nu m-aș duce la MADR, ci la Ministerul de Finanțe, și aș sta acolo până când ministrul de finanțe îmi dă banii pe care trebuie să-i dau fermierilor”, a adăugat și fermierul Marin Anton.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole