Avans APIA: au inceput platile! Primii fermieri care au banii in conturi

Start la plata avanuslui APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează fermierii că, la data de 16 octombrie 2020, ora 00:00, s-a dat startul plăților în avans în cadrul schemelor de plăți directe și al măsurilor de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale.

Astfel, reamintim fermierilor că, prin Hotărârea de Guvern nr. 819/2020, au fost stabilite
cuantumurile la hectar ale plăților directe care se acordă pentru anul de cerere 2020,
astfel:

cuantumuri avans APIA

Nivelul plăților în avans este de până la 70% în cazul plăților directe, iar plățile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2020 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, respectiv 4,8725 lei pentru 1 euro.

În cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale nivelul avansului este de până la 85%, la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 31 decembrie 2019, respectiv 4,7830 lei pentru 1 euro.

- Publicitate -

Reamintim că șeful APIA Mureș a declarat, în urmă cu câteva zile, că peste 90% din cererile depuse în județ nu au fost selectate la controlul pe teren, iar dintre acestea, aproximativ două treimi se află în pregătire la funcționari, astfel încât să fie autorizate până la data de 16 octombrie. Astfel, acești fermieri vor începe să primească banii în conturi încă din prima zi. Potrivit datelor AGRO TV, la nivel național, pe primele liste s-ar afla aproximativ 500.000 de fermieri, aceștia urmând să primească banii primii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole