Avans APIA 2021 – 100.000 de fermieri au deja banii în conturi

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat în 18 octombrie campania de plată în avans a schemelor de plăți directe și măsurilor de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale pentru cererile de plată depuse în Campania 2021.

Potrivit declarațiilor făcute de directorul general APIA, Adrian Pintea, în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, în primele două zile de plată au fost virați către conturile fermierilor mai bine de 197 milioane de euro.

”Întotdeauna, targetul anului curent este să fie mai mult decât în anul anterior, pentru o mândrie instituțională, să-i spun așa. În anul 2020, noi am avut undeva la 30.000 de fermieri pe care i-am autorizat la plată în prima zi, iar în anul 2021 iată că am reușit să autorizăm la plată 40.000 de fermieri. Dacă anul trecut în prima zi am avut 135 de milioane de euro, anul acesta am avut 161 milioane de euro.

Deja avem două zile și aproape 100.000 de fermieri au fost autorizați la plată. În primele două zile avem 94.342 de fermieri pe care noi i-am autorizat la plată, dar au fost și plătiți. Avem deja peste 197 milioane de euro în două zile autorizați și plătiți”, a declarat Adrian Pintea în direct la AGRO TV.

În jur de 800.000 de fermieri vor fi autorizați la plată în această campanie, care va dura până în data de 30 noiembrie, urmând ca după această dată să înceapă plățile regulare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole