Atenție ce cumpărați! ANSVSA a retras de la vânzare 1,3 tone de pește!

Inspectorii ANSVSA au retras de la comercializare 1,3 tone de pește și produse din pește în urma unui control efectuat la mai mulți operatori economici din București care activează în acest sector.

„Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) – Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, au efectuat în data de 06.04.2023, un control tematic la nivelul unităților de procesare, depozitare și comercializare a peștelui și a produselor din pescuit. Acțiunea a vizat respectarea de către operatorii din sectorul alimentar a condiţiilor de funcționare a unităților, a conformității documentelor însoțitoare ale produselor, menținerea lanțului termic, asigurarea trasabilității, etichetarea și marcarea produselor alimentare”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) remis, vineri, redacției AgroTV.

Controalele au fost realizate la 4 operatori economici din București, iar pentru neconformițățile constate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.500 de lei. De asemnea, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare 1.303,65 de kg de pește și produse din pește, care au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

Potrivit reprezentanților ANSVSA, principalele neconformități constatate și sancționate au fost: lipsa elementelor de identificare și a documentelor de proveniență care au dus la imposibilitatea demonstrării trasabilității; neanunțarea începerii activității de procesare a salatei de icre de pește; utilizarea de mijloace de transport fără autorizație sanitară veterinară pentru transport alimente de origine animală.

„Acest tip de acțiuni tematice, specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, vor fi continuate de inspectorii ANSVSA și împreună cu alte instituții ale statului. Reamintim cetăţenilor să sesizeze orice nereguli constatate în domeniul siguranţei alimentelor la următorul numărul de telefon 0800-826-787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie”, se mai arată în comunicatul ANSVSA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole