ULTIMĂ ORĂ! Astăzi începe plata subvenției APIA de criză pentru fermierii din sectorul zootehnic

Veste bună pentru fermierii din sectorul zootehnic! Plata ajutoarelor de criză pentru sectoarele porc și pasăre începe astăzi! Anunțul a fost făcut de directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, în direct la AGRO TV, în cadrul emisiunii ”Agricultura, o șansă pentru România”.

”Au fost cele două Ordonanțe de Guvern, 150 și 151, pentru porc și pasăre. Pentru porc au fost depuse 292 cereri, atâția beneficiari am avut, iar pentru pasăre am avut 308 beneficiari. Suma totală pe care am autorizat-o la plată este de 106.378.773 lei pentru pasăre, adică aproape 22 milioane de euro, iar pentru porc aproape 89 milioane lei. Atât domnul ministrul Oros, cât și eu, am anunțat că vom începe plata la 25 noiembrie, dar începând din 18 noiembrie, banii vor pleca către județe.

Vreau să subliniez faptul că aceste ajutoare pentru porc și pasăre sunt tot măsuri excepționale care se vor da pentru anul 2020, într-un moment dificil, de aceea noi, în interiorul agenției le-am denumit generic „măsurile COVID”. Acestea sunt din bugetul național. Urmează banii și pentru fermierii care cresc bovine, ovine și caprine, începând cu 25 noiembrie”, a precizat șeful APIA pentru AGRO TV.

Reamintim că, pentru fermierii din sectorul porcine, ajutorul de stat se acordă pe capacitatea de producție deținută de beneficiar, echivalent UVM, funcție de categoriile de suine, respectiv, suine la îngrășat și animale de reproducție. Valoarea totală care poate fi plătită pentru fiecare întreprindere nu depășește 100.000 euro, iar cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM, echivalent în lei, ratele de conversie fiind 0,3 UVM pentru porc gras, 0,5 UVM pentru animale de reproducție (scroafe și scrofițe). Mai multe detalii AICI.

De asemenea, pentru fermierii din sectorul păsări, ajutorul de stat se acordă pe capacitatea de producție deținută de beneficiar, echivalent UVM, funcție de speciile și categoriile de păsări, respectiv, pui de carne, pui de curcă, găini ouătoare și găini rase grele. Valoarea totală care poate fi plătită pentru fiecare întreprindere nu depășește 100.000 euro, iar uuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM, echivalent în lei, ratele de conversie fiind 0,03 UVM pentru pui de carne și pui de curcă, respectiv 0,014 UVM pentru găini ouătoare și găini rase grele. Pentru mai multe detalii despre acest ajutor, CLICK AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole