ARCPA: Declararea starii de calamitate pune in pericol productia urmatorilor ani agricoli!

Membrii Asociatiei Romane a Comerciantilor de Produse Agricole (ARCPA) au luat act cu extrema ingrijorare de postarea pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a Proiectului de ORDONANTA DE URGENTA privind declararea starii de calamitate de catre Comitetele judetene pentru situatii de urgenta pentru fenomenul de seceta pedologica.

ARCPA reuneste 13 companii al caror principal obiect de activitate este comercializarea si exportul pe piata mondiala, la cele mai competitive preturi, a peste 50% din productia agricola a Romaniei.De peste doua decenii, membrii ARCPA construiesc  parteneriate durabile cu fermierii romani, concretizate in cresterea constanta a cantitatii si calitatiiproductiei agricole a Romaniei, atat pentru piata interna, cat si pentru export.

Din aceste motive, membrii ARCPA considera ca solutiile necesare depasiriisituatiilor speciale trebuie identificate in interiorul lantului de aprovizionare cu cereale, si nu in afara acestuia!

Vasile Varvaroi, Presedintele ARCPA: „Suntem cu totiiconstienti ca traversam un an agricol dificil, insadeclararea starii de calamitate prin OUG ar avea ca si consecinta directa nerespectarea angajamentelor contractuale existente intrecomercianti si fermieri; prin urmare, increderea dintre principalii parteneri ai lantului cerealelor ar fi iremediabil afectata. In aceasta situatie, pre-finatarea fermierilor de catrecomercianti ar deveni imposibila. Viitorii ani agricoli ai Romaniei sunt in pericol!”

Membrii ARCPA isi exprima convingerea ca principalul obiectiv al momentului devine restabilirea increderii intre jucatorii din piata cerealelor sirepornirea motoarelor in vederea pregatirii viitorului sezon agricol, solicitand, in acest sens, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, retragerea de urgenta din circuitul legislativ a propunerii de OUG referitoare la declararea starii de calamitate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole