26 mai 2022 - 21:36

Aproximativ 30 de păsări ucise de gripa aviară (H5N8)

După o pauză de aproape un an, un al doilea focar de gripă aviară (H5N8) a fost confirmat într-o exploatație de mici dimensiuni din zona de sud a Cehiei.

Anunțul de vineri, 22 ianuarie 2021, al Administrației Veterinare de Stat, citat de RT, survine la doar două zile de distanță de unul similar.

Circa 30 de păsări au fost ucise de temutul virus (H5N8) la o fermă de creștere a puilor situată în regiunea Tabor, la 99 de kilometri de capitala Praga.

Conform experților, păsările din fermă ar fi putut contacta virusul H5N8 de la rațele sălbatice care frecventau lacul din apropierea exploatației afectate. موقع paypal

Toate păsările existente în exploatația afectată vor fi ucise preventiv. În paralel, veterinarii au realizat în jurul acesteia zone de excludere de 10 kilometri, în interiorul cărora vor fi impuse măsuri speciale de sănătate, inclusiv interzicerea exporturilor. بطاقة ون كارد

Infecția cu H5N8 depistată recent survine cele raportate joi, atunci când două lebede au fost confirmate de autoritățile de profil ca fiind ucise de temutul virus, în imediata apropiere a zonei Pisek.

Potrivit site-ului ceh de știri CTK, acest focar este primul raportat oficial după aproape un an de zile de pauză.

Anul trecut, sute de mii de păsări au fost ucise de-a lungul și de-a latul continentului european, după ce mai multe focare de gripă aviară erau confirmate în diferite țări ale blocului comunitar (UE27).

Virusul H5N8 al gripei aviare este considerat ca reprezentând un risc scăzut pentru oameni, însă el este letal pentru păsări și se extinde cu repeziciune printre diversele populații de zburătoare. اسماء كونكر اونلاين

Sursă foto: Pixabay (caracter ilustrativ)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.