Aplicația preferată a apicultorilor încearcă o finanțare de 150.000 de euro

Aplicația românească de managament apicol, cea mai utilizată la nivel global, Apiary Book,  încearcă o finanțare de 150.000 euro prin equity crowfunding.

Aplicația Apiary Book încearcă să obțină 150.000 de euro prin equity crowdfunding pe SeedBlink, cea mai mare platformă din Europa de Sud-Est pentru startup-uri tehnologice. Runda totală de finanțare este de 200.000 de euro, aceasta fiind condusă de fondul de investiții GapMinder. 

Apiary Book este o aplicație pentru ținerea sub evidență a activităților dintr-o stupină, monitorizarea stupilor, analiza datelor familiilor de albine și a factorilor de mediu care pot afecta sănătatea lor.

Aplicația a fost lansată ca un proiect personal în 2015 de către Bogdan Iordache, un antreprenor cu peste 20 de ani de experiență în domeniul IT. Compania a fost însă înregistrată și a devenit un business în 2018, la finalul aceluiași an alăturându-se și Ionut Țăranu specialist cu peste 20 de ani de experiență în IT.

Pentru suma de 150.000 de euro vizată prin equity crowdfunding SeedBlink, co-fondatorii Apiary Book cedează un pachet de 10,34% dintre acțiuni, evaluarea companiei fiind astfel de 1,25 milioane de euro, relatează Știripesurse.

„Odată cu Apiary, deschidem AgriTech-ul, o verticală nouă de startup-uri pe SeedBlink. Vedem un potențial interesant de investiții în acest domeniu, având în vedere cât loc de tehnologizare are agribusiness-ul. Ne bucurăm că demarăm cu Apiary, o aplicație construită cu multă pasiune și deja cu amprente puternice la nivel global”, afirmă Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO al SeedBlink.

- Publicitate -

În prezent, Apiary Book este cea mai recunoscută aplicație pentru apicultori la nivel mondial, cu 22.000 de utilizatori activi în fiecare lună. Platforma este disponibilă în Google Play și are versiuni în 18 limbi. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole