ULTIMĂ ORĂ de la APIA! Fermierii care primesc avansul în PREMIERĂ

Veste bună pentru fermierii români! Toți fermierii eligibili pentru plățile directe vor primi avansul APIA în acest an! Potrivit șefului instituției, Adrian Pintea, până în acest an, fermierii care erau selectați în eșantionul de control nu primeau avansul subvențiilor, însă acest lucru se schimbă în 2020.

”În data de 16 octombire a fost demarată plata în avans. În Campania 2020 România beneficiază de o alocare financiară pentru plățile directe acordate fermierilor din FEGA, în valoare de 1.943.000.000 euro. Suma totală autorizată la plată în perioada 16-28 octombrie, în doar 13 zile, a fost de peste 994 milioane euro, pentru un număr de 624.472 fermieri, care reprezintă peste 75% din numărul total de fermieri.

Un lucru important care trebuie precizat, și aici mulțumesc Ministerului Agriculturii, APIA a avut în cont 1 miliard de euro, iar încet aceste plăți au fost făcute. Am scurt circuitat acest interval, astfel încât fermierii să primească banii mai repede.

Nivelul plăților în avans este de până la 70% în cazul plăților directe, și 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală. Termenul final al avansului este data de 30 noiembrie, dar noi ne propunem ca în foarte scurt timp să finalizăm procesul de plată a avansului către toți fermierii eligibili.

Ca o noutate pentru anul 2020 este că și fermierii care au fost în eșantionul de control vor primi avansul. Ei au fost au fost văduviți până acum, să spunem acum, pentru că nu intrau la avans. Repet, ca o noutate, se acordă aceste plăți în avans și pentru fermierii care au fost selectați în eșantionul de control, atât cei de la controlul clasic, cât și teledetecție”, a precizat Adrian Pintea în cadrul conferinței organizate de Ziarul Bursa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole