Crescătorii de oi/capre nu pot obține subvenția APIA fără ADEVERINȚĂ. Despre ce este vorba

Subvenția APIA mare de anul acesta, cu un cuantum de 20 euro/cap animal pentru crescătorii de oi/capre, nu se acorda fara o adeverință care-i califică pentru obținerea banilor. Adeverinta trebuie atașată cererii unice de plată, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Adeverinţa eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei prin care se confirmă înscrierea berbecilor/ţapilor în registrul genealogic al rasei; înscrierea/înregistrarea oilor sau caprelor în registrul genealogic al rasei pentru care se solicită sprijin cuplat pentru venit şi respectarea raportului de sexe de minimum un berbec/ţap înscris în registrul genealogic al aceleiași rase, secțiunea principală, la 35 de femele ovine/caprine

și/sau

Adeverinţa eliberată de biroul județean/oficiul pentru zootehnie judeţean, prin care se confirmă respectarea raportului de sexe de minimum un berbec/ţap cu certificat de origine la 35 de femele ovine/caprine neînscrise şi neînregistrate într-un registru genealogic.

Adeverința partea A, pentru animalele înscrise în registrul genealogic, se solicită de la asociațiile crescătorilor de oi/capre care dețin registrele genealogice sau de la Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ), iar partea B, pentru femelele ovine/caprine neînscrise în registrul genealogic, de la Oficiile județene de zootehnie. 

Partea A: pentru solicitare SCZ berbeci/ţapi şi femele ovine/caprine înscrişi/înscrise în registrul genealogic al rasei

apia,oi/capre

 

Se vor înscrie minim 150 animale şi maxim 500 animale ( OF+OM ) pe beneficiar, cu exceptia celor din zonele montane pentru care se poate solicita un minimum de 60 animale (OF+OM ) pe beneficiar;
Se vor înscrie minim 50 animale şi maxim 500 animale ( CF+CM ) pe beneficiar; confirmă faptul că proprietarul animalelor respectă raportul între sexe de minimum 1 berbec/ţap înscris în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală, la 35 de femele ovine/caprine, pentru care se solicită SCZ

Partea B: pentru solicitare SCZ femele ovine/caprine neînscrise/neînregistrate într-un registru genealogic

apia,oi/capre

Anexe la Ordinul ministrului agriculturii nr. 80 din 27 februarie 2023 privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condițiile și modul de implementare a intervențiilor aferente sectoarelor vegetal și zootehnic prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a)-c) din Hotărârea Guvernului nr. 1.571/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor aferente sectoarelor vegetal și zootehnic din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027, finanțate din Fondul european de garantare agricolă și de la bugetul de stat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole