Anunțul ministrului Oros despre subvențiile APIA pentru crescătorii de vaci

Plafonul maxim de 250 de capete pentru plata Sprijinului Cuplat Zootehnic (SCZ) pentru crescătorii de bovine de lapte va fi păstrat și în perioada de tranziție 2021-2022, a anunțat ministrul agriculturii Adrian Oros pe pagina sa de facebook. Într-un mesaj postat la miezul nopții, acesta a revenit practic asupra deciziei, în urma numeroaselor semnale primite din partea crescătorilor de vaci de lapte.

”În urma analizei memoriilor fundamentate primite de la mai multe asociații ale crescătorilor de bovine pentru lapte, am decis păstrarea plafonului maxim de 250 capete pentru acordarea Sprijnului Cuplat Zootehnic (SCZ)”, a scris Oros.

Precizarea vine după ce, în urmă cu câteva zile, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat în dezbatere publică un proiect de Ordin de ministru privind aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăţi în anii 2021 și 2022, în care plafonul de 250 de capete pentru vacile de lapte era eliminat. Între timp, Ordinul a fost retras de pe site-ul MADR, urmând, cel mai probabil, să fie republicat în forma actualizată.

Pe această cale, le reamintim crescătorilor de vaci că MADR a stabilit noi condiții și pentru plata ANT la bovine. Practic, ministerul a încercat să rezolve o problemă de care s-au plâns mulți crescători, privind data de referință. Prin această portiță legislativă, mulți fermieri care nu mai dețin astăzi niciun animal primeau în continuare subvenția pentru animalele pe care le aveau în exploatație în 2013. Ministerul a reglementat, prin Ordin, ca ANT-ul să fie plătit doar către fermierii care au minim o vacă în exploatație și pot face dovada livrării/vânzării a minim 3 tone de lapte. Mai multe detalii AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole