Anunț MADR privind plățile directe decuplate

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a stabilit cuantumul per hectar și procentul maxim al avansurilor pentru plățile directe decuplate, finanțate din FEGA prin Planul Strategic PAC 2023-2027, care se acordă pentru anul de cerere 2023.

Astfel, pentru intervenția PD-01 Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității BISS, cuantumul prevăzut este de 97,5715 euro/ha, procentul maxim pentru avans este de 70%.

Pentru intervenția PD-02 Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității CRISS, a fost prevăzut un cuantum de 51,1365 euro/ha, cu un avans maxim de 70%, iar pentru intervenția PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri CIS-YF, cuantumul este de 46 euro/ha, cu un avans stabilit, de asemenea, la maximum 70%.

Plățile directe decuplate se fac în lei, la un curs de schimb valutar de 4,9735 lei/euro.

„Astfel, fermierii beneficiari ai acestor intervenții vor dispune, în perioada imediat următoare, de fondurile necesare pentru elaborarea propriului plan de dezvoltare pe termen scurt, precum şi pentru desfășurarea la timp și în bune condiții a activităților agricole”, se arată într-un comunicat al MADR remis redacției AgroTV.

Vezi aici care sunt cuantumurile stabilite pentru celelalte intervenții finanțate prin FEGA!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole