ANM: COD GALBEN de vant puternic. Vremea se va raci brusc

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare meteo de cod galben de vant puternic! Potrivit informarii ANM, in cursul noptii de joi – 17 septembrie 2020, spre vineri- 18 septembrie 2020, in cea mai mare parte a Moldovei vantul va sufla puternic. De asemenea, fenomenul va fi prezent si in Dobrogea si jumatatea estica a Munteniei spre orele diminetii de vineri. Intensificarile vantului vor ajunge la viteze de circa 55 – 65 de kilometri pe ora, iar izolat vor ajunge si la 70 kilometri pe ora, cu precadere in zona de litoral.

Si in regiunile vestice, inclusiv pe arii restranse in restul teritoriului, vor fi prezente intensificari al vantului, cu viteze de circa 45 – 55 de kilometri pe ora.

Totodată, meteorologii avertizeaza ca temperaatura va scadea brusc, iar la finalul saptamanii vremea va fi racoroasa, in special in timpul noptilor si a diminetilor.

Izolat in depresiunile intramontane vor fi conditii de bruma.

In zilele de 18 și 19 septembrie 2020, temperatura medie in tara in cursul zilei va fi cuprinsa intre 11 și 22 de grade Celsius. Valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa intre 18 și 28 de grade Celsius, iar cele minime vor oscila intre 3 și 16 grade.

Temperatura medie in sol va fi una favorabila pentru continuarea insamantarilor de toamna si desfasurarii fazelor de germinare-rasarire la culturile care au fost semanate pana in prezent. Valorile se vor situa intre 13 si 24 de grade Celsius la o adancime de 5 cm in sol.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole