7 decembrie 2021 - 02:14

Alerta METEO! Val de aer polar peste Romania! Vremea se raceste

A venit, oficial, toamna! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea devine din ce în ce mai rece, iar punctul culminant va fi la mijlocul acestei săptămâni, când peste țara noastră va trece un val de aer polar. Meteorologii avertizează că vremea se va răci treptat începând de la mijlocul acestei săptămâni, iar temperaturile maxime nu vor mai trece de 20 de grade Celsius.

Astăzi, vremea va fi în general instabile, iar cerul va avea înnorări temporar accentuate ziua în zonele de vest şi în sud-vest, iar noaptea mai ales în centru, sud şi est. Local, vor exista averse însoţite de descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local şi temporar şi în restul teritoriului, îndeosebi în cursul zilei. Temperatura aerului, în creştere faţă de ziua precedentă, va avea valori maxime cuprinse între 20 şi 29 de grade şi minime între 9 şi 20 de grade.

Mâine, 29 septembrie, Cerul va fi înnorat şi va ploua în majoritate zonelor țării, iar noaptea în regiunile din jumătatea nordică şi doar izolat în rest. În cursul nopţii, în zona montană, la peste 1800 m, trecător vor exista precipitaţii mixte. În zonele de nord, centru, est şi la munte, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, iar local şi temporar şi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime între 9 şi 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 17 grade.

Miercuri, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi înnorat și va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a ţării şi la munte şi pe suprafeţe mici în rest. În zona montană de peste 1800 m temporar se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în majoritatea regiunilor, îndeosebi în cursul zilei, cu viteze mai mari în sud-vest şi la munte. Temperaturile maxime vor atinge între 13 şi 21 de grade, în timp ce cele minime vor fi ajunge la 9-15 grade.

Joi, 1 octombrie, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări şi pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a teritoriului şi la munte şi pe suprafeţe mici în rest se vor semnala ploi, iar în zona montană de peste 1800 m temporar vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă mai însemnate, în special prin acumulare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade.