19 octombrie 2021 - 11:53

Alertă METEO! Cod Galben de ninsori în majoritatea zonelor României

Cod galben de ploi și ninsori în trei sferturi din țară! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, ninsori şi strat consistent de zăpadă la munte şi în Transilvania; viscol la altitudini de peste 1.500 m; ploi şi ninsori abundente în Moldova; local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

Potrivit meteorologilor, avertizarea este valabilă până miercuri, 17 februarie, ora 20:00.

În intervalul precizat, vor exista precipitaţii în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru şi la munte. Se vor acumula cantităţi de apă de peste 2.530 l/mp şi, pe arii restrânse, 4.060 l/mp.

Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, luni spre marţi (15/16 martie), în toată zona de munte şi în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marţi (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

La munte, la altitudini de peste 1.500 metri, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-75 km/h. Începând de marţi, în special în Carpaţii Meridionali, rafalele vor depăşi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea.

meteo cod galben de ninsori

sursa: meteoromania.ro