Alarmă în mediul rural, restricții suplimentare și măsuri speciale!

Alertă în mediul rural! În pofida impunerii obligativității de a purta masca de protecție atât în spații închise cât și în cele deschise, dar și a înăspririi controalelor în mijloacele de transport și în zone aglomerate, crește alarmant numărul îmbolnăvirilor și în mediul rural. În județul Argeș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, a decis impunerea unor restricții suplimentare și măsuri speciale în câteva comune unde incidența cumulată a cazurilor înregistrate în ultimele 14 zile se apropie de 3/1000 de locuitori.

Prin urmare alte trei comune, așezate aleatoriu, Maracineni, Priboieni si Tigveni se confruntă cu o creștere a îmbolnăvirilor, motiv pentru care școlile și grădinițele trec exlusiv la scenariul 3, învățământ online.

S-a decis ca medicii și asistenții medicali școlari care deservesc aceste unități de învățământ sa fie detașați în această perioadă, la Direcția de Sănătate Publică, pentru a suplimenta personalul implicat în desfășurarea anchetelor epidemiologice. Această măsură se adaugă celor impuse la nivel național în prelungirea stării de alertă pe care o traversăm.

Autor: Elena Picu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole