Afacere de MILIOANE, inchisa din cauza focarelor COVID-19! Crescatorii vor primi despagubiri

Decizie radicală luată de o țară europeană în criza COVID-19! Animalele din zeci de ferme de blănuri vor fi eutanasiate, iar crescătorii vor primi despăgubiri. Potrivit Agerpres, Olanda a luat decizia să pună în aplicare, începând cu anul viitor, interdicția privind crescătoriile de nurci, după ce mai multe focare de coronavirus au izbucnit în astfel de ferme, îmbolnăvind atât oamenii, cât și animalele.

Potrivit deciziei guvernului olandez, toate fermele specializate în exploatarea blănurilor de nurcă urmează să se închidă până la data de 1 martie 2021. Decizia radicală vine după ce focarele au apărut în peste 40 de astfel de ferme. Toate animalele din fermele respective au fost deja eutanasiate.

Astfel, măsura este menită să stopeze răspândirea virusului COVID-19, specialiștii temându-se că dacă fermele continuă să funcționeze, virusul s-ar putea răspândi din ce în ce mai mult. Potrivit lor, aceste afaceri reprezintă un pericol constant pentru oameni, având în vedere că s-au înregistrat numeroase cazuri de transmitere a bolii de la nurcă la om.

Pe teritoriul Olandei există în jur de o sută cincizeci de ferme de blănuri, majoritatea în provincia Brabantul de Nord şi în sud-estul ţării. Potrivit oficialilor, crescătorii cărora li se închid afacerile urmează să primească despăgubiri în valoare de circa 180 de milioane de euro. Interzicerea acestor crescătorii era programată deja să aibă loc după o decizie în instanță, însă inițial, măsura urma să intre în vigoare din anul 2024.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole