Ajutor MAJORAT pentru legumicultori! Documentul publicat de MADR

Proiect de hotărâre privind acordarea de ajutor financiar organizaţiilor de producători şi altor forme asociative pentru comercializare din sectorul fructelor şi legumelor. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat în dezbatere publică un proiect de hotărâre care vizează majorarea ajutorului financiar de comercializare acordat organizațiilor de producători şi a altor forme asociative din sectorul fructelor și legumelor de la 50% la 70% din valoarea reală a cheltuielilor suportate.

”La articolul 5 din Hotărârea Guvernului nr. 740 /2017 privind acordarea de ajutor financiar organizaţiilor de producători şi altor forme asociative pentru comercializare din sectorul fructelor şi legumelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 810 din 13 octombrie 2017, după alineatul (3), se introduce un nou alineat, alin. (3.1), cu următorul cuprins:

(3.1) Prin excepție de la prevederile alin. (3), în anul 2020, ajutorul financiar din partea Uniunii Europene este egal cu valoarea contribuțiilor financiare ale membrilor organizaţiei de producători şi/sau ale organizaţiei de producători înseşi sau ale formelor asociative pentru comercializare prin intermediul membrilor acestora, după caz, plătite efectiv, dar limitat la 70% din valoarea reală a cheltuielilor suportate, conform programului operaţional aprobat”, se precizează în documentul publicat pe site-ul MADR.

Decizia MADR de a majora ajutorul financiar vine în conformitate cu prevederile Regulamentului Delegat (UE) 2020/1275 al Comisiei din 6 iulie 2020 de modificare a Regulamentului delegat (UE) 2020/592 privind măsuri excepționale temporare de derogare de la anumite dispoziții ale Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în vederea abordării perturbării pieței în sectorul fructelor și legumelor și în sectorul vitivinicol, provocată de pandemia de COVID-19 și de măsurile legate de aceasta.

Ministerul Agriculturii precizează că cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, în termen de 10 zile de la data publicării, pe adresa de e-mail: politici.agricole@madr.ro. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole