Ajutor pentru lâna de oaie – Adrian Oros anunță centre de colectare la nivel național

Ministerul Agriculturii pregătește un proiect pentru înființarea a trei centre unde să se colecteze și să se proceseze primar lâna. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Adrian Oros, în emisiunea ”Agricultura la Raport” la AGRO TV, atunci când a vorbit despre investițiile care vor fi realizate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Am dorit să atragem cât mai mulți bani. Eu am cerut 6,5 miliarde prin PNRR. Acum ne găsim în depunerea proiectelor și concurs de proiecte. Între timp, sigur că noi am mai depus și alte tipuri de proiecte, să vedem ce ne aprobă Comisia. Am cerut pentru irigații 3,5 miliarde, pentru desecare și drenaj 2 miliarde, pentru combaterea eroziunii solului un miliard, pentru sistemul anti-grindină 110 milioane; pentru centrele de colectare și depozitare 400 de milioane”, a precizat Adrian Oros.

Șeful MADR a vorbit și despre necesitatea înființării unor centre de colectare a lânii, deoarece această verigă lipsește în acest moment, iar crescătorii de ovine nu pot să-și valorifice lâna.

”Am prins de asemenea 3 centre de colectare a lânii, pentru că aici este iarăși o problemă cu lâna. Oi avem destul de multe, lână ar fi, dar lipsește această verigă de colectare și prelucrare primară și spălare. Apoi sunt foarte mulți utilizatori interesați de această lână și în industria textilă, și în industria farmaceutică; am văzut foarte mulți oameni că încep să folosească această lână în construcții ca și izolatori și astfel mergem și pe componenta de Green Deal, pentru că este mult mai prietenoasă cu mediul. Din lâna de cea mai slabă calitate, am văzut că sunt și care fac îngrășăminte, pentru că este biodegradabilă.

Deci s-ar găsi utilizatori dacă ar fi acea verigă care lipsește și atunci am pregătit un proiect pe care o să-l depunem, prin care vrem să facem trei centre de colectare a lânii, în așa fel încât crescătorii de ovine să aibă unde să o valorifice”, a mai subliniat Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole