MADR: Ajutor de stat prelungit pentru crescătorii de animale

Schemă de ajutor de stat pentru crescătorii de animale, prelungită! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat pe site-ul oficial un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se prelungește, până șa sfârșitul anului 2022, sprijinul de care beneficiază crescătorii de animale care se confruntă cu mortalități în cadrul efectivelor.

MADR a publicat proietul de Hotărâre privind stabilirea datei până la care se aplică prevederile Hotărârii Guvernului nr.551/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 24/2016 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman.

Actul normativ precizează că prevederile Hotărârii Guvernului nr.551/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 24/2016 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 664 din 31 iulie 2018, se aplică până la data de 31 decembrie 2022.

Schema de ajutor de stat are ca obiectiv ca obiectiv acordarea de servicii subvenţionate crescătorilor individuali de animale, beneficiari ai schemei, pentru animalele moarte provenite din gospodăriile acestora.

Intensitatea ajutorului de stat este de până la 100% din costul activităţii de transport al animalelor moarte, cuprinzând preluarea, încărcarea în mijlocul de transport şi descărcarea din mijlocul de transport, şi 75% din costul activităţii de distrugere a animalelor moarte, iar valoarea maximă a acestuia este de 900 lei/tonă animale moarte, în limita bugetului aprobat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole