Ajutor de minimis NOU pentru fermieri! Anunț direct din Parlamentul României

Fermierii români vor beneficia, începând de anul viitor, de un nou ajutor de minimis, susține deputatul Adrian Alda, membru al Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură și Industrie Alimentară din Camera depuaților.

Mai precis, este vorba despre un ajutor de minimis pentru sprijinirea cultivării de cartofi, a anunțat deputatul într-o postare pe pagina sa de facebook. Potrivit lui Adrian Alda, sumele alocate de Ministerul Agriculturii în 2022 vor crește 41,62% față de anul precedent.

”În Comisiile reunite pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară am aprobat Bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2022.
Cu o creștere de 3,7% față de anul trecut, reprezentând 24, 8 miliarde de lei, ministrul Adrian Chesnoiu a prezentat principalele măsuri și proiecte de investiții care vor reporni agricultura românească. Sumele alocate ajutoarelor de stat vor crește cu 41,62% față de anul trecut.
Vom continua programe cum ar fi:
  • subvenționarea accizei la motorină;
  • ajutoarele pentru sectorul zootehnic și vegetal cresc cu 70%;
  • ajutoare de minimis pentru legume în spatii protejate care cresc cu 32%;
  • Program de susținere a raselor românești Bazna și Mangalita;
  • Program de stimulare a angajării tinerilor în agricultură;
  • Program de sprijin pentru producția de usturoi, cu 24% mai mult decât anul trecut.

Vom demara și programe noi cum ar fi ajutoare de minimis pentru producția de cartofi.

Continuăm și investițiile în reabilitarea infrastructurii de irigații. Vom redeschide 35 de obiective de investiții unde lucrările au fost oprite. 22 vor fi finalizate în 2022, iar 13 în 2023. Alte 21 de noi investiți vor începe de anul viitor. Programul pentru apă gratuită pe canale continuă și vom susține și 50% din costurile cu energia electrică ale OUAI-urilor”, a precizat Adrian Alda.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole