Ajutor de 7,4 MILIOANE EURO pentru fermele de BOVINE, aprobat de Comisia Europeana

Ajutor de 7,4 milioane de euro pentru companiile care activează în sectorul creșterii de bovine! Comisia Europeană a aprobat schema României de 7,4 milioane de euro (aproximativ 35,7 milioane de lei) pentru sprijinirea companiilor active în sectorul creşterii bovinelor, afectate de pandemie anul acesta.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, schema a fost aprobată în conformitate cu Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor. Documentul precizează că sprijinul public va fi furnizat sub formă de subvenţii directe.

Scopul acestei subvenții este acela de a ajuta întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectorul creșterii bovinelor să își acopere nevoile de lichidități și să își continue activitățile astfel încât să poată furniza alimente și materii prime furajere pentru industria alimentară și să poată menține locurile de muncă.

Numărul beneficiarilor care ar urma să fie ajutați de această schemă se ridică la peste 1.000 de companii active în sectorul creşterii de bovine.

Comisia Europeană apreciază că schema României este în conformitate cu condiţiile din Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor, subvenţiile nu depăşesc 100.000 de euro per beneficiar, fiind furnizate prin Cadrul temporar pentru companii care desfăşoară activităţi în producţia primară de produse agricole, iar sprijinul poate fi acordat până la 31 decembrie 2020.

Comisia Europeană a ajuns la concluzia că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia perturbările grave din economia unui stat membre, în linie cu Articolul 107(3)(b) TFEU şi condiţiile din Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor. Pe această bază, Executivul comunitar aprobă măsura conform reglementărilor UE privind ajutorul de stat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole