Subventie bovine 2020: Cuantumul pe cap de vaca si valoarea maxima per ferma

Crescătorii de bovine afectați de pandemia COVID-19 vor primi un sprijin temporar de la stat! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat pe site-ul oficial în dezbatere publică un proiect de act normativ privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității de creștere a animalelor din sectorul bovin în condițiile pandemiei de coronavirus.

Documentul publicat de MADR precizează că ajutorul va fi acordat fermierilor care dețin animale din speciile bovine respectiv, întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice, după caz, precum şi persoanelor juridice.

În proiectul de ordonanță de urgență publicat de MADR se precizează că ajutorul de stat se acordă beneficiarilor care dețin minimum 100 capete femele adulte bovine înregistrate în RNE la data de 1 iulie 2020.

ATENȚIE! Beneficiarii care accesează ajutorul de stat nu pot accesa și Măsura 21 – Măsură specifică de acordare a unui sprijin temporar cu caracter excepțional în cadrul FEADR ca răspuns la epidemia COVID din cadrul PNDR 2014 – 2020.

Cuantumul ajutorului este de 100 euro/cap femelă bovină adultă, iar valoarea totală care va putea fi acordată per întreprindere este de maximum 100.000 euro. De asemenea, ajutorul poate fi cumulat cu alte forme de sprijin acordate în conformitate cu Comunicarea CE – Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijin a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91I/01), fără a depăși echivalentul în lei a 100.000 euro pentru același beneficiar.

- Publicitate -

Pentru a fi eligibili la acordarea sprijinului, crescătorii de bovine trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

a) să dețină femele adulte din specia bovine înregistrate în RNE, în exploatații cu cod ANSVSA, la data de 1 iulie 2020;
b) nu au solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleaşi costuri eligibile în baza Comunicării CE – Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijin a economiei în contextul actualei pandemii de COVID-19 (2020/C91I/01);
c) nu se afla în dificultate (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31.12.2019 sau în cazul persoanei fizice nu a fost emisă o decizie definitivă a instanțelor judecătorești de constatare a falimentului pănă la data de 31.12.2019

Pentru mai multe detalii, puteți consulta proiectul de act normativ cu un CLICK AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole