Ai probleme cu APIA? Sună la Agro TV și se rezolvă pe loc!

Minunea continuă. Încă un agricultor și-a primit banii pentru subvenție după ce a sunat la postul nostru de televiziune.
tax-consultant-1050826_1280
La sfârșitul lunii august, Marius Chircă, un agricultor din comuna doljeană Murgasi a sunat la Agro TV pentru a se plânge de faptul că APIA nu îi virează în cont banii ce i se cuvin pentru subvenția pentru anul 2015. Ca prin minune, a doua zi problema s-a rezolvat. Situația s-a repetat în această săptămână. George Băncilă, din comuna Slobozia Ciorăsti, din județul Vrancea, bătea nervos din picior din cauza celor de la APIA, care nu îi plătiseră subvenția. Ca un gest de disperare, agricultorul vrâncean a luat legătura cu Agro TV pentru a-și vărsa năduful.
Bună ziua, domnule Băncilă! Ce problem aveți?
George Băncilă: De la APIA Vrancea ni s-a spus că nu se poate face plata din cauza faptului că noi, eu și cu socrul meu, care lucrăm 35 de hectare de teren agricol pe care cultivăm cereale, am bifat că suntem fermieri mici.
Care e problema?
Cine are 35 de hectare este considerat fermier mediu. Este o diferență foarte importantă.
De ce ați bifat pentru fermier mic?
Nu am bifat eu. A bifat un angajat de la APIA, de acolo, de la ei. Noi nu am făcut nimic. Doar le-am pus la dispozițiile documentele pe care ei le-au cerut, dar dosarul îl întocmesc ei. D-asta merge așa greu.
Cunoașteți numele angajatului de la APIA care a făcut această greșeală?
Nu-l cunosc. Se tot schimbă. Înainte venea un bătrân și ăla le știa pe toate. Acum s-a schimbat sistemul și au trimis un aiurit la noi în sat și le tot încurcă. Nu sunt singurul din comuna Slobozia Ciorăști care se confruntă cu astfel de probleme. Mai sunt încă 5-6 agricultori în aceeași situație. E clar că problema nu pleacă de la noi.
Ministrul Achim Irimescu știe că au apărut astfel de probleme și a afirmat că se vor rezolva.
Socrul meu a fost chemat astăzi la APIA Vrancea din nou. Eu cred că nu au bani sau este chestie politică. Cred că vor să ne descurajeze, să nu mai putem face agricultură.
Dacă socrul dumneavoastră este acum la APIA, sunați-l și întrebați-l cum se numește angajatul despre care spuneți că a greșit dosarele tuturor oamenilor din sat!
Gata, îl sun imediat pe tata-socru și îl pun să afle cum îl cheamă pe ăla.
După câteva minute, George Băncilă revine cu un telefon:
Gata, s-a rezolvat!
Cum îl cheamă?
Nu mai contează. Am vorbit cu mama-soacră și mi-a zis că ne-au băgat chiar acum banii.
Bine, dar mai sunt ceilalți agricultori din satul dumneavoastra…
Și-au luat și ei banii. S-a rezolvat chiar acum, în timp ce vorbeam noi la telefon. Cred că ne ascultă ăștia telefoanele și le e frică să nu facem scandal noi, agricultorii, care suntem talpa țării.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole