N-ați primit subvenția? Sunați la Agro TV! Mâine se rezolvă

Agro TV – Televiziunea Agriculturii și a Satului Românesc – se ocupă de orice problemă.
Untitled
August! Pustiu prin redacție. O jumătate de echipă trudește pe teren, în căutarea de subiecte cât mai atractive, cealaltă jumătate este în concediu și își încărca bateriile pentru grila de toamnă. Evident, nu abandonăm reduta și unii dintre noi muncim pentru public de la sediul televiziunii noaste. Într-o zi, un pic după ora prânzului, sună un telefon în regie.
Agro TV! Bună ziua!
Dom’le, ce fac ăștia cu noi? Ne mai dau subvenția?
Bună ziua! Cine sunteți?
Chircă Marius mă numesc. Sunt din comuna Murgasi, din județul Dolj. Nu mai știm ce să facem. Am 7 vaci și nici până acum nu am primit banii pentru subvenție. Ne mai dau ăștia banii?
Ei s-au angajat că va dau banii. Acum trebuie să vedem dacă se vor ține de cuvânt. De la APIA ce v-au spus?
Am vorbit la noi, aici, și ne-au zis că totul este în regulă, că documentele sunt perfecte, dar așteaptă și ei banii. Eu cred că nu au banii și vor să ne mintă în continuare.
De ce nu mergeți în fața Guvernului, așa cum face Costel Caraș, ca să intrați în greva foamei?
Dom’le, m-aș duce. Am vorbit și eu cu oamenii de acolo. Nu pot pleca de acasă pentru că e satu’ mic și se află imediat. Îmi fură ăștia tot. Dacă mă duc până la București, imediat îmi iau ăștia porumbul de pe câmp și rămân fără mâncare pentru animale.
În care parte a județului Dolj se află comuna Murgasi?
Noi suntem mai la nord de Craiova, pe drumul care merge spre Horezu. Suntem o zonă cu multe dealurile, cam la granița dintre câmpie, cu terenuri agricole, și pădure. Avem probleme de tot felul.
Așa e peste tot în agricultura din țara noastră. Fără trudă nu reușește nimeni. Aveți pământ mult?
N-am, domnule! Doar câteva hectare, însă statul ăsta nu mă lasă deloc în pace. Avem probleme cu porcii mistreți, care coboară din pădure și ne distrug porumbul. Avem câțiva băieți aici, care se ocupă cu vânătoarea. Ne-au mai ajutat ei, au tras focuri de armă în aer, i-au speriat, dar după ce scăpam de porcii mistreți, apar aia cu două picioare, asistații social. Ăștia sunt cei mai periculoși. Ne fură porumbul de pe câmp, nu vor să muncească și statul le mai da și bani.
Dialogul se încheie in câteva minute. Însă a doua zi este reluat de același agricultor oltean pe același telefon, cam pe la aceeași oră.
Agro TV! Bună ziua!
Dom’le, ce ați făcut, dom’le?
Ce?
Am vorbit ieri cu dumneavoastră și astăzi îmi băgară banii pentru subvenție. Pe cine sunarati? Așa sunt de fericit! Când mai am probleme, o să va sun de fiecare data. Văd că asta e singură modalitate să se rezolve ceva și pentru noi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole