Agro Invest – noua măsură de sprijin pentru fermieri introdusă de Guvern

Nouă măsură de sprijin pentru sectorul agricol – Agro Invest! În ultima ședință de Guvern, premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, au prezentat în primă lectură actul normativ care va introduce o schemă de garantare a creditelor din agricultură. Amintim că AGRO TV a dezvăluit în premieră, încă din luna mai a acestui an, intenția Guvernului de a lansa programul Agro Invest.

”Tot pentru fermieri, o altă măsură de sprijin adoptată de Guvern este sub forma programului IMM Invest, în mod similar cu acesta, fermierii vor putea beneficia de acces la finanțare bancară prin credite cu garanții de stat și dobândă subvenționată printr-un nou program adoptat de Guvernul Orban în ședința de Guvern, respectiv programul Agro Invest.

Prin acest program se acordă un plafon de garanții de stat de un miliard de lei pentru fermierii care vor accesa credite pentru capital de lucru și pentru investiții, cu garanții de stat și cu dobândă subvenționată, la fel ca în programul IMM Invest care în acest moment a ajuns la un plafon de peste 16 miliarde de lei garanții de stat acordate întreprinderilor mici și mijlocii din România. Vorbim despre un număr de peste 22.000 de IMM-uri care în această perioadă de criză au avut posibilitatea să acceseze finanțare bancară cu garanții de stat și dobândă subvenționată pentru derularea investițiilor sau pentru asigurare capitalului de lucru.

O măsură foarte bine primită de mediul de afaceri și pe care, iată, în acest moment, Guvernul o extinde și pentru zona companiilor din sectorul agricol”, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Programul Agro Invest oferă garanții de stat în valoare de 1 miliard de lei pentru fermieri și industria alimentară. Cu ce este mai avantajos decât IMM INVEST:
  • perioada de grație este de 24 de luni
  • 8 luni nu se plătește nimic, după care până la 24 de luni se poate plăti doar dobânda
  • rambursarea se poate face de două ori pe an, nu lunar. După recoltare.
  • se oferă un grant de 10% din valoarea finanțării

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole